Volg mij op twitter Connect op LinkedIn
Concernz is partner van MVO Nederland

 

over 'ons'

 

Alex van der Zwart is organisatie-adviseur op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzaamheid, reputatiemanagement en communicatie. Daarnaast is hij als zelfstandig onderzoeker en lector onder andere verbonden aan de vakgroep Business-Society Management van de Rotterdam School of Management.

 

Zijn specialismen zijn reputatiemanagement, issue(s) management en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierover geeft hij veelvuldig (gast)colleges, workshops en seminars aan hogescholen, universiteiten en in het bedrijfsleven. Van der Zwart is, naast bedrijfskundige, ook afgestudeerd in International Business and Management Studies / Marketing International Management bij de Haagse Hogeschool. In dat kader heeft hij tevens gestudeerd aan de University of Ottawa, Canada en heeft hij gewerkt bij Craman Ltd. in Johannesburg, Zuid Afrika.

 

Naast het schrijven van boeken publiceert en redigeert hij hoofdstukken in HBO-boeken, artikelen en columns in diverse tijdschriften en is hij initiatiefnemer van mvo-bureau "concernz csr consulting" (voorheen: onderzoeks- en adviesbureau "Een Kwestie Van!"), gericht op onderzoek en advies rond kwesties die de thema's maatschappelijk verantwoord ondernemen en reputatiemanagement raken.